Hvordan fødevarevirksomheder kan drage fordel af mobility?

Posted on

Asparges

Hvordan fødevarevirksomheder kan drage fordel af mobility?

Mobility er hurtigt blevet et afgørende strategisk tiltag i fødevaresektoren. I takt med at kundernes efterspørgsel vokser og omkostningerne stiger, bliver behovet for at forbedre produktivitet og produktkvalitet og reducere ineffektivitet og omkostninger større.

Mobil teknologi er allerede blevet en væsentlig del af vores hverdag og bliver nu en konkurrencemæssig fordel for de dygtigste fødevarevirksomheder.

Man kan ikke fornægte det faktum at mobile løsninger allerede har haft en stor indflydelse på industrien og alle fødevarevirksomheder bliver nødt til at have diskussioner på topledelsesniveau om hvor, hvornår og hvordan de skal investerer i teknologien.

10 tips: Drager din fødevarevirksomhed fordel af mobil teknologi?

Vi har spurgt en gruppe af eksperter indenfor fødevareindustrien, som konsulenter, kunder, analytikere og partnere, om hvordan de mener fødevarevirksomheder kan forbedre sig i gennem mobil teknologi. Det blev til følgende 10 tips:

1: Quality Management

Quality management er vigtigt på alle stadier i forsyningskæden – fra dyrker- og leverandørlokationer, materialer under transport, modtagelse og lagring, forbrug i produktion og distribution af de slutproduktet til kunden.

En dyb mobility løsning kan tilføje noget til alle disse scenarier, ved at sikre, at kvalitetstjek bliver udført og de korrekte resultater bliver indsamlet. Muligheden for at kunne fotografere og filme med mobilenheder er også brugbare i forbindelse med klager til leverandører.

2: Udvikling af nye produkter

Konkurencemæssige fordele kan være baseret op en fødevareproducents evne til hurtigt at udvikle nye produkter og introducerer dem på markedet.

Mobil teknologi kan bruges som hjælp i on-site samarbejdet i gennem forsyningskæden – fra briefing med kunder, diskussioner med dyrkere og leverandører og kreative aktiviteter med emballagedesignere.

3: Udvikling og drift

Nedetid på produktionslinjen kan være dyrt for en fødevareproducent, særligt hvor processen er kræver meget arbejde. Yderligere kompleksiteter omfatter behovet for regelmæssig kalibrering og omfattende rengøringsaktiviteter.

En god mobilitetsløsning kan, sammen med et omfattende ERP-system, leverer en reduktion i nedetiden og drive effektiviteten via forbedret produktions- og driftsplanlægning.

4: Miljømæssige checks

Mobil teknologi gør overholdelse af hygieneregulativer mere effektivt. Fabrikkers miljømæssige checklister kan blive kommunikeret til de rette ansatte, som kan notere resultaterne direkte på deres mobile enheder, i løbet af deres gennemgang af fabrikken. Dette fjerner behovet for papirbaserede processer (og de associerede risici) og gør kontrollen lettere at udføre.

5: Lager

Mobilisér dine medarbejdere på lageret, og gør det muligt for dem at vælge, rette, markerer og visualiserer lagerstanden, direkte fra gulvet. Du kan desuden fjerne dine medarbejderes afhængighed af papir-baserede systemer med en mobil løsning, som kan drive forbedringer i kundeperformance, mens I opretholder compliance og sporbarhed.

6: Business Intelligence

Med en mobility-løsning kan en fødevarevirksomhed tilføje Business Intelligence til deres forretningsgange.

Økonomindirektører kan ikke kun se minutiøse rapporter og finanser, de kan også behandle dem med mobile applikationer og gør det muligt for virksomheden at træffe beslutninger, baseret på information, som er få minutter gammel.

Produktions- og logistikchefer kan se opdaterede KPI’er fra hele virksomheden og træffe beslutninger ud fra realtid-data.

7: Leverandørsikkerhed

Kontrol af leverandører og on-site-vurderinger med en mobility-løsning betyder, at data bliver indsamlet præcist, ved kilde og informationerne bliver øjeblikkeligt sendt igennem systemet, så stakehholders i hele organisationen kan træffe hurtigere beslutninger.

8: Kundeservice

Salgsmedarbejdere kan – når de ikke er på kontoret – bruge mobile løsninger til at tilgå opdateret kundeinformation, som eksempelvis salgshistorik og status på aktuelle salg. Informationerne kan blive opdateret øjeblikkeligt, hvilket sikrer nøjagtighed og synlighed for resten af virksomheden.

9: Leverandørportaler

Giv dine leverandører mobiltilgang til dine indkøbskrav, aktuelle købsordrer og -aftaler for at sikre, at de kan give dig opdaterede leveringsdatoer og lignende information.

10: Workflows

Godkendelse og gennemgang af workflows betød før i tiden at være bundet tile n PC. Men med mobility kan du tilføje ting til din virksomheds workflow-infrastruktur ting som direct access og mulighed for e-mail, kan du forhindre forsinkelser som opstår på grund af lokation.

Kunne du lide hvad du læste?

Hvis du følger vores LinkedIn-side, kan du holde dig opdateret på bloggens nyeste indlæg og deltage i diskussionen.

Du kan desuden læse mere om Columbus’ ERP-løsning til fødevarevirksomheder på vores hjemmeside.