Få mere ud af co- og biprodukter: del 2

Posted on

En bondemands hænder der holder korn

Få mere ud af co- og biprodukter: del 2

Som vi tidligere har skrevet om på Food360 by Columbus, har fødevarevirksomheder meget at vinde på at tænke co- og biprodukter ind i deres produktionsplanlægning. I ugens blogpost går vi endnu en gang i dybden med co- og biprodukter med 2 nye casehistorier, som begge viser hvordan et effektivt ERP-system kan hjælpe fødevarevirksomheder med at få mest muligt ud af deres produktion.

Case 2: Optimalt udnytte med fuld sporbarhed

En catering-slagter producerer forskellige former for præ-skåret kød. De har derfor behov for nøje at kunne planlægge skæringsprocesserne for at opnå optimal udbytte og kvalitet af kødet, mens de daglige ordre overholdes.

Samtidig er det vigtigt at opretholde fuld sporbarhed gennem hele produktionsprocessen, og kontrollere den efterfølgende brug af co-produkter, der anvendes til at producere forarbejdede kød. De tidligere systemer var baseret på komplekse regneark.

Regnearkene var vanskelige at opretholde, da de nødvendige data konstant skulle indtastes i ordrebogen, lagerbeholdning og leveringsordrer. Hele forsyningskæden flytter sig hurtigt i løbet af en dag, og det er derfor vanskeligt at holde systemet opdateret til at opfange ændringer i bestillinger, hvilket ofte fører til flere komplikationer.

Løsning

En funktion i virksomhedens nye ERP-system skaber standardplanlægning for produkter, som består af en blanding af færdige produkter, eksempelvis biprodukter fra primære kødstykker. En skræddersyet planlægningsproces bruges til at ændre selve planlægningens formlen til at justeres efter de forskellige kødstykker og den tilhørende vægt.

En optimeret ordre bliver afgivet af en dygtig slagter og en effektiv proces giver det optimale skæringsudbytte. Alt produktion har fuld sporbarhed, grundet bestillinger gennem til den automatiske pakkelinjer, som kommunikerer med ERP-løsningen, der kontrollerer færdige produkter på lager. Hver pakke har en unik sporbar stregkode.

Fordele

Alle oplysninger relateret til salgsordre, producerede parti og produkter på lager samles i et centralt varedisponeringssystem, som giver mulighed for at reagere hurtigt og nemt til ændringer i efterspørgslen. Produktionslederen er i stand til at bruge disse oplysninger til at optimere skæringsplanen, som kan føre til en lavere lagerbeholdninger, mindre spild og forbedret udbytte. Det indbyggede sporingssystem til kontrol af batches er et komplet system, som er baseret på sporing fra materiale til kunde.

Case 3: Co-produkters Omkostninger

Udfordring

En virksomhed producerer flere typer af havre. Produkterne omfatter alt fra rå havre til en række co-produkter, eksempelvis olie. Forretningen forstod generelt selve processen, men deres ERP-system afspejlede ikke deres komplekse struktur.

Havreproduktionen begynder med en foder tilberedelsesproces, efterfulgt af en masseproduktionsproces, hvor havren blandt andet blev kværnet. Der blev tilsat et opløsningsmiddel under kværningen, som gav et co-produkt i form af råolie. Råolien blev raffineret, pakket og solgt og den efterfølgende genvinding af opløsningsmidlet blev ikke målt i det forhenværende ERP-system.

Ingen af co-produkterne blev målt som co-produkter af de originale produkter, hvilket er nødvendigt for at sikre en præcis omkostningsberegning og vellykket planlægning. Desuden gav den manuelle registrering af co-produkter på lager en række unøjagtigheder og forsinkelser.

Løsning

Co-produkter er nu konfigureret i formlen for de færdige produkter, så ERP-systemet automatisk medregner co-produkternes omkostninger. Planlægningsberegneren foreslår produktionsordrer til at generere co-produkter, der opfylder de forventede krav og giver derfor et fuldt overblik over hvilke krav, som er gældende i virksomheden.

Co-produkternes omkostning er medregnet i formlen, hvor de konfigureres ved hjælp af en samlet omkostningsfordelingsmetode der sikrer, at de reelle omkostninger af det endelige produkt, og co-produkter er nøjagtige.

Fordele

Nu giver virksomhedens co-produkter altid i en positiv omkostningsfordeling og bliver betragtet som en del af de samlede omkostninger ved hjælp af formlen. Fordelingen af de samlede omkostninger er fastlagt og udgifterne til co-produkter bliver repræsenteret korrekt. Ved at basere omkostningsfordelingen dynamisk på den rapporterede mængde, kan der blive givet et nøjagtigt billede af det samlede omkostningerne i hele systemet.

Co-produkter kan spores gennem produktion og på lager, hvilket fjerner behovet for tidskrævende manuelle lagerstyring. De beregnede omkostninger ved co-produkter giver et retvisende billede af de samlede produktionsomkostninger, og af koordineringen af co-produkters behov. Det betyder, at virksomheder kan nå deres produktionsmål ved at sikre effektivt planlægning og synliggøre co-produkters værdi i produktionen.

Kunne du lide hvad du læste?

Hvis du følger vores LinkedIn-side, kan du holde dig opdateret på bloggens nyeste indlæg og deltage i diskussionen.

Du kan desuden læse mere om Columbus’ ERP-løsning til fødevarevirksomheder på vores hjemmeside.